2 hari keluar spotting

Salam momies semua, saya dah 6minggu pagi tadi pergi klinik sebab semalam dan hari ini ada keluar ketulan darah, semalam darah fresh warna merah. Pagi tadi warna coklat lendir mcm tu , terus pergi klinik scan tapi dah tk nampk kantung docter refer hospital, buat scan bawah docter cakap masih ada kantung cuma kantung ksg, doct bagi tarikh lepas 2 minggu untuk dtg balik. Momies semua rasa masih ada peluang tak janin nak membesar? Atau dh tak 😢 Terima kasih momies tlg jawap #ingihintahu

8 Balas

Sama macam saya, saya pon masuk 6 weeks tiba-tiba bleeding, mula2 skit darah coklat lepas tu hari kedua dah start banyak mcm period n ada darah merah sikit. Saya terus check dkat emergency dan Dr cakap kandungan saya terancam (threaten miscarriage). 4 hari saya bleeding dan sakit sangat bawah perut dan bahagian pinggang. Masuk hari ke 5 iaitu hari ni 1 jun 2022 keluar ketulan mcm hati ayam. Saya terus pegi check dan cuci di hospital. Memang kantung dah takde dan saya total miscarriage pada 6 weeks 5 days. Saya redha walaupun sedih sgt dan emosi sgt tak stabil. Mungkin sbb ni 1st pregnancy n 1st miscarriage. Apa2 pun berserah kepada yg MAha Esa dan doa banyak2. Ada je yg bleeding tpi selamat melahirkan. Ikut rezeki masing2.

Sama macam kes saya dlu..tapi saya mula dari spotting..kalau kantung sis cantik bulat lagi..InshaAllah ada rezeki sis 💕 doa banyak-banyak..fikir positif..doktor tak cakap apa-apa ke?masa saya dlu..doktor cakap kantung dah tak cantik..mengecut..masa tu dah redha dah..dah puas nangis,bukan kita tak pertahan kan..siap makan ubat kuatkan rahim..tapi dah tertulis macam tu..InshaAllah ada rezeki lain lagi lepas ni 💕 spread love and hug 💕💕

mcm kes sya jugak....11week bru ggur....sbb kantung dah kecut...dorg nak d&c tpi sya mnta turun sendiri....msa tahu kata kandungan xjdi....sya xnngis....😊....masih kuat anggap bukan rezeki....Alhamdulillah..kali ni Allah bgi rezeki semula....10week dah nmpak baby....semoga sis kuat walau apapun yg jadi....xsalah kalau berharap ada baby...tpi jgn terlampau berharap ye sis...doa banyak²....semoga ada rezeki

Hi sis. Sama dgn saya. Kalau ikut last menses, masa scan hari tu dah 7 weeks 3 days. Tp nampak kantung ja. Lepas tu sy bleeding and now spotting. Jgn risau2 sis. Kita serah kpd Allah SWT. Apa pun, jaga makan. Jalan jgn laju sgt. Jgn buat kerja berat. Mkn folic acid & doa byk2. Semoga Allah jaga kandungan kita dan kuatkan kandungan kita sehingga tiba masa utk bersalin nanti❤️ aamiin ya mujib

Macam saya sis, sampai week 11 mcm tu still kantung kosong, week 12 akhirnya saya gugur. Redha and bnyakkan berdoa. Ada stgh org lambat nmpak, tapi kalau mmg kosong sis kena terima ya, Insyallah lepas ni ada rezeki lagi. Saya mmg dari awal bleeding, dari spotting smpai fresh blood pun prnh.

Doa banyak2 ok..

sama macam saya

Tidak