Upt negatif tapi scan nampak kantung

Hi semua, ada tak yg kes sama macam saya. Saya last date 1st day period 21/7. Check Upt negatif ada pernah satu hari je upt positif then esok lusa samar. Pergi klinik minta doct scan perut tp doct ckp x berapa jelas so doct suggest scan ikut bawah (tvs) then baru nampak kantung seperti dlm gambar. Tapi doct tak ada cakap plak berapa week dan doct try jugak upt dia samar dan doct ckp more like negatif. Masa tgh scan bawah tu doct ckp nampak kantung dan Saya tanya lah “so doct saya pregnant lah kan?” Doct ckp “Ya pregnant” dan saya tanya “kantung dlm rahim kan doct?” Pun dia ckp “Ya betul”lastly Doct minta repeat scan after 2@3week lagi. Actually saya pergi 2 klinik scan dan klinik pertama dia scan di perut je dan dia pun ckp ada kantung cuma kurang jelas. Kalau saya google dan bandingkan scan dgn gambar google saya tgk mcm baru 5 week. Sesiapa yang sama pengalaman mcm saya boleh share? Kandung mcm mana?? Baby ok x? (gambar 1st scan dari bawah, gambar 2nd scan dari klinik pertama) #uptnegatif #adakantung #ingintahu

Upt negatif tapi scan nampak kantung
1 Balas

sis better prgi klinik swasta tuk scan..sy pun pernah mcm tu jgk..pregnant anak pertama..period delay 1 month cek upt smua -ve..masuk lrh 2 month lebih sy x period..cek upt bru positif🥰baby malu lgi nak tunjuk dia ada ke x dlm🤭btw tahniah sis..tggu 8week bru repeat scan lgi,bru nampak klip² heartbeat baby🤭

12mo ago

yaa sis.. amen 🙏🤭