Makan Folic Asid selepas minum susu

Hi ibu2 semua. Sy nak tanya sy selalu makan folic asid selepas sy minum susu sebelum waktu sy tidur. Adakah ada effect sampingan atau tiada masalah?

2 Balas

Sy baru lepas dari kk 3 hari lepas. Nurse pesan jarakkan minum susu dgn makan folic acid 4 jam. Sbb susu akan singkirkan folic acid cepat. Suggestion minum susu anytime siang, makan folic acid malam sebelum tidur. Atau sebaliknya.

4y ago

Oh baru sy tahu. Terima kasih ya sis atas info nye 💕

Sy makan lepas breakfast sis. Ada yg bagitau better makan seblm sarapan. Tapi tak pasti. Sy setiap ubat makan memang lepas sarapan

4y ago

Baik lah, Noted ! 👌🏻 Tq infonye sis 💕