Cramp bawah perut kiri

Hi ibu2 semua. Saya pregnant kali kedua baru 4 weeks 4 days. Pertama haritu gugur. Masa dapat tahu upt positif 3 minggu 5 hari, masuk 4 minggu tu asyik cramp je mcm nk period. Normal ke cramp sbb tadi g klinik doktor cakap kemungkinan ektopik tu ada. Sedih nya #seriusnanya

Cramp bawah perut kiri
10 Balas

Biasa la tu…doc klu x nmpk kantung dlm rahim…..diorang akan kata kemungkinan ektopik…….nak x nak..kene tunggu …smpai nampak kantung tu dkt mana…….baru 4 minggu mmng la x nmpk lagi…..rasa mcm sengugut nk pariod tu biasa la…..pada pengalaman saya……normal atau x..mmng akan ada rasa sengugut tu……yg pasti kene tunggu beberapa minggu lagi….utk pasti kan..normal ke x…semoga sis normal2 je 🤲🏻🌹❤️

3y ago

Amiin. Thank you sis 😊✨ sy pon doakn supaya awk dilindungi slalu 🤲🏻 cramp tu dh hilang pulak harini, sy je kot risau lebih hihi. Sbb trauma yg keguguran haritu masih terkesan. Gugur masa 15/06 haritu. Harini perut memulas mcm nk membuang je 😅 harap2 normal jgk.

sy mcm saya sis..4week g scan xde nampak ape..5week bleding warne coklat2..g scan kantung kecik sangat..hati dah tahap redo..6week 1day g scan alhamdulilah dah nampak jantung baby..syukur..sis doa yg baik2..Insyallah moga allah permudahkan

3y ago

Ya Allah, suka nya dengar 🥺❤️ in shaa Allah semoga sy punya pon selamat dan sihat je 🤲🏻

Saya pun mcm tu week 4 tu perut sakit mcm nak period sangat2 tapi x de bleeding apa2 , dr kata normal unless bleeding pi hospital, berdoa je sementara tunggu week 6 lepas tu boleh confirmkan scan nmpak kantung dlm rahim ke tak.

3y ago

In shaa Allah, semoga pregnant kalini takde pape ✨ thank you sis 😊

biasa tu... kalau ada sejarah keguguran, better kena alert lah:, jaga diri, jaga makan, banyakkan rehat, nak dptkan opinion klinik lain ke...

3y ago

Sy g check swasta sbb nk scan je kan. Harini tk cramp dah cuma perut memulas mcm nk cirit birit. Sy harap ni simptom2 biasa 😅 sy pon boleh tawakkal je skrg utk tunggu sampai 6 minggu nanti.

Saya pon macam sis . Tapi app saya 31.12 ni . Macam macam pikir . Semoga sis dan saya dapat khabar gembira ya aamin

3y ago

Amiin 🤲🏻 semoga kita mendapat berita yg gembira sblm 2022 ni 😊

cramp awak tu teruk sgt ke? kalau nyeri nyeri biasa tu normal. Sy pun ada pengalaman luar rahim jugak...

3y ago

Eh kita sama, sy pun bru 5mggu. hihi. Semoga kandungan kita baik baik saja & sihat ya❤️

Kena scan dulu baru tau kedudukan di mana. Mungkin kedudukan dalam rahim. Jangan putus harapan lagi.

3y ago

In shaa Allah, harini alhamdulillah dh takde cramp. Cuma penat sgt2 rasa mcm tak cukup tidur padahal semalam tidur mcm biasa je 😅

Selagi tak ada bleeding insyaallah semuanya baik2 sis 😊

3y ago

In shaa Allah amiin. Pagi ni dh kurang cramp tu, cuma pikiran pulak dok pikir2 😅 emosi pulak kena jaga

Cramp tu terlalu sakit atau biasa je?

3y ago

In shaa Allah ada rezeki anak utk sis 🥰❤️

kene alert