Bayi Menyusu

Hello ibu2 semua.. Nak tanya, normal ka bayi 2 bulan kurang bangun malam.. 4-5jam baru bangun untuk menyusu? Ibu wajib kena bangunkan bayi setiap 2 jam ke? Tq semua

10 Balas

kalau bayi jaundice atau kuning, puan kena kerap bangun kejutkan untuk menyusu bayi setiap 2jam. Kalau bayi normal, memang bayi akan lebih tidur lena sebab susu waktu malam lebih pekat dan daoat lebih hindmilk. Tapi seleoknya tidak lebih 3/4 jam sebab nanti breast akan bengkak dan boleh buat susu drop. Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Pembimbing Rakan Penyusuan Anda Malaysian Breastfeeding Peer Counselor #Breastfeeding_FA #mbfpca

4y ago

Thanks info...sy pun dpt manfaat baca😊