Menyusu setiap 1 jam

Hello mommies, nak tanya, okay ke bayi umur 3mgu nak menyusu setiap 1 jam? Risau pla, nak bagi selang 2 jam tpi bayi dah nangis2🥹#firstmom #bantujawab #SeriusTanya

3 Balas

Baby ada banyak fasa, pola minum susu pun boleh berubah2. Biasanya tiba2 banyak minum susu/fussy/meragam ni sbb growth spurt, baby nak membesar. Kalau takde muntah2 lps minum ok je, tp sblm tu cuba check dlu kot angin ke tak selesa mana2 ke. Cuba pujuk dulu buat benda lain mcm bawa dia tepi tingkap ke tepuk2 ke. Kalau susu botol takut overfeeding setiap satu jam tu kurangkan jumlah susu, kalau bf mcm biasa je.

Susu ibu cepat kenyang dan cepat lapar, normal je

Minum susu apa?

3w ago

minum susu formula