tawakal

Hi ibu2 semua.. Nak luah sedikit. Hr ni p klinik check kandungan yg spttnya 8w.. Tp bila scan 6w4d.. Dr awl kua spotting & kekadang darah sedikit. P klinik kk ingatkn dpt ubt kuat rahim ke apa ke. Rupanya xde ubat lgsg. Doc siap ckap kita tggu kandungan jadi @ tidak. Gugur ke tidak.. Rs down sgt sbb x membantu lgsg. Ni kandungan ke2 selepas thn 2018 gugur 14w. Kita troma la sbb kita p klinik. Hr ni scan kecik dr tarikh pula. Sedih sgt.. Tp doc sgt membantu bg kita kuat semangat balik. Ada org len2 ujian.. Ramai yg dtg dr klinik lain doc ckp kandungan x jd.. Kandungan nk gugur. Mcm2 lg.. Tp bila dtg sini check lg 2 mggu ada bby tu kat dlm. Rs tenang sikit hati ni. N doc soh beli ubat kuat rahim & bg surat utk jmpa pakar, sbb dh pernah gugur. Syg klu terlepas lg.. Xkn nk hadap lg 1x.usaha & tawakal selagi blh. Bkn semua org senang utk dpt upt positive.. Doakn kandungan sy selamat & sempurna.

17 Balas

Moga ada rezeki utk sis. In shaa allah. Boleh la cuba minta ubat kuat rahim. Doc kt kk tak bg ubat mayb sbb selalunya kalu gugur first trimester bukan kerana rahim, tapi sbb embrio tu tak sempurna. Ni yg sy baca la. Kalu dah lepas first trimester, gugur masa trimester kedua atau ketiga mungkin ada masalah rahim tak kuat atau ada masalah lain. Seeloknya buat further check. Mcm sis 14 minggu tu dah masuk 2nd trimester yg dlu. Jadi sis pergi pakar sebaiknya. Moga dipermudakan urusan sis.💪🏻💪🏻💪🏻

Allahuakhbr ini la 3kli ujian yg sama kulalui.jd ku amat memahami..Allah aje tau betapa down n ssh hti..plg x dpt byg.tiap kli checkup kene mulut itik tu Allahu..dah la down .ssh hti..sakit n hadap mulut itik tu lg adoi.ape2 pn sy doakan sis kuatkn smgt.after 3kli ujian kguguran yg sy lalui akhirnye skrg preknen ank no 2.diharap sis kuatkn smgt.nk nasiht sabr sume org blh suh sabr hahaahja.tp yg pntg kuatkan smgt.pcy pd rezki Allah ape2 pn sy doakan kndungan sis sht n slmt aminnnn

mmg kalau awal2 gini dokter xbagi apa2 ubat sis...saya pun masa awal2 macam sis,bleeding n spoting semua,dkter pon xbagi ubat apa2.suruh tggu kandungan jadi ke tak,pastu kita ni nangis jgn crita lah,hari2 usap perut doa yg baik2 pujuk bby supya kuat,n iktiar minum susu prgnant n acid folic

4y ago

sama2 sis...insyaallah sis dan anak akan slamat dgn izinNya... teruskan kuat semangat ya sis

Td sy jumpe nurse checkup die bgtau sy die pun skrg mgndung , ank ptme dah 7 tahun ni kndungn y ke 3,y ke 2 gugur ni y ke 3 dah 3 bulan tpi scan xnmpkjntung pun, die cite klo 2w lg scn xde doc suh cuci, sian die

Moga ade rezeki utk sis, jgn terlmpau buat kje berat. Kena byk bed rest. Sy pn spotting dri mgu ke 4, stop kjp, skrg spotting blk.. G scan bby ok je gerak². Skg dh 11 mgu. Tp tetap kena hati² sbb msh awl..

4y ago

puan prolong spotting ke dulu ? saya skg @7weeks, dah seminggu lebih spotting. risau...

Awak tak try beli ubat kuat rahim ke? Makcik saya bnyk kli keguguran lepas dh lekat balik dia pun xdpt ubat kuat rahim apa dri doc then dia sndiri p beli kt farmasi consume smpai 3bulan

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan kita dan ank dlm kndugn kita shat smpai msa untuk dlhirkn Aamiin

insyaAllah ad rzeqi...sy pun 2x ggur, kli ketiga ni mmg tkut sgt, alhamdulillah skrg dh 16w...

Dah gugur masa hari raya haji tu. terima kasih semua. doa kalian..

Semoga dipermudahkan n baik2 semuanya...