Nak tau ?

Ibu2 semua brsalin ank first minggu ke berapa ? Dn start mnggu bpe da pack2 bju ibu dn bby utk bawa ke Hospital ? ?

17 Balas

Msuk ja 8bulan trus pack utk labour room punya brg. Letak ja dlm bonet kereta. Tiap kali kluar rumah g makan ke siar2..sy ready buku pink dlm handbag.. manalah tau.. ttba leaking ke apa.. 😅 ad skli tu baby kurang gerak..mggu 35 xsilap. nseb mmg ad brg dlm bonet.. tetiba doc sruh admit 1mlm nk pntau baby. Xpyah pening2 nk minta suami balik ambikkan. Smua dh ad. 😊

Ank 1st prem 34w..xsmpat pack bwa apa yg dpat capai je..my twin lahir 37w tp 33w da siap pack, bag mmg da dlm kereta je, in case sakit trus ke hospital. No 4 plak 39w+ 4d pun da sakit kat rmh smpai hospital da 4cm. Tp sama bag da pack dr 33w sbb takut terawal mcm no1. Yg last ni da 30 w tgh siap2 asingkan apa yg nk kna prepare utk dia 😁..

Kita pack brng2 brsalin mse da 8bulan, mse tu nurse da kata siap2 dh nk smpai wktu nye. Ha blik cek up tu trus pack ape yg ptut. Snang klau kita nk brsalin, org2 yg ade dgn kita hnya amik beg brsalin kita je. Sya brsalin tepat 39week, ketuban x pecah lg tp tnda2 byi nk keluar da ade 😊.

5y ago

Tanda2 bby nk kluar 5 minit ,5 minit dtg sakitnya

Berbeza beza ikut time baby nk kluar hehe tl better just pack je awal2 kalau tetiba bby nk buat suprise xder lah kelam kabut hehe

5y ago

Hehe.. Wt prsediaan awal ek sis.. 😁😁

Brsalin 39w5d..mse 7bln dh start pack sikit2..risau brsalin awal sbb bnda kite xdpt nk jngka kn😄

Sy bersalin anak first 40minggu 1 hari.. tak igt start minggu keberapa pack baju..haha

30w da siap packing dan terus letak dalam kereta.. 35w bersalin..😊

5y ago

Aah.. normal

Brsalin mse 40week n sediakn brg bby sume mse 38week.. Hihi

31weeks da siap pack brg, msuk dlm beg.. 38 weeks brslin..

39week3day ..msa 7bulan dahh start beli barang sikit² ..