Tukar susu

Hi ibu2 semua, boleh share pengalaman korang tukar susu formula anak tak? Cemana nk handle ank mnyesuaikan diri dgn susu baru. Anak sy minum susu s26 langkah 1. Bila bg langkah 2 terus taknak minum. Dh byk try n error susu lain cam dutch lady, lactogen pun dia xnk 😭

1 Balas

nak tukar susu tak boleh terus tukar, memula pada hari pertama bagi susu biasa dia minum untuk feeding yang pertama. kemudian, feeding yang ke-2 bagi susu yang baru. feeds ke-3 tukar semula susu yang lama. hari ke-2 pula bagi susu lama kemudian susu baru, feed ke-3 susu baru jugak. hari ke-3 baru boleh bagi susu baru pada semua feed. harap membantu