Susu Formula Yang Tak Berbuih Bila Bancuh

Nak tanya ada ibu2 bole tak share Susu Baby 0-12 bulan yang jenis tak berbuih? Contoh mcm susu s26 klau bancuh tak berbuih…tp anak saya dh tak serasi dengan s26 saya nk tukar ke susu lain..saya try bg susu lactogen, anmum, dutch baby tp kebanyakan jenis yg berbuih anak saya jd kembung dan cirit dan xselera nk minum.. pening pulak nk beli susu bnyk jenis tak hbis 😂

2 Balas

semua susu kalau awak bancuh memang akan berbuih. kalau cara sy time bancuh susu tu, sy kacau guna sudu sampai dah sebati, baru sy tutup botol dan beri pada anak. sy tak goncang susu dalam botol macam orang dulu selalu buat, kalau cara tu memang banyak buih.

1y ago

Saya pon x goncang tp bila anak minum auto berbuih susu tu…. Tp susu s26 xakan berbuih langsung…tp susu lain berbuih tu yang nk cri susu yg sme mcm s26 anak suka susu tu tp lps 2 bulan minum tbe2 cirit pulak terpaksa tukar susu lain tp blm dpt yg serasi dgn anak dia kurang selera susu lain dh 5 bulan lebih tp minum 2-3oz je 🤦🏻‍♀️

boleh try frisolac atau enfalac. anak saya minum frisolac berat konsisten naik.

1y ago

Sebelum ni anak saya naik berat okey tp ni 5 bulan ni berat naik 200g je …anak saya tinggi 70cm jd bila kira BMI dia susut pulak sbb berat tak padan dengan tinggi