Perut mengeras 21 minggu

Hi ibu2. Nak tanya. Normal ke baru 21w perut dah start mengeras. Tak kerap tapi dalam sehari sekali atau 2 hari sekali macamtu. Perasan kerap kena bila lepas buang air. Bila nak bangun dari toilet bowl, perut start mengeras sampai sakit pinggang rasa. Rasa bahagian ari2 macam tertarik2. Ni anak ke 2. Lupa dulu anak pertama start bila perut mula mengeras 😅

2 Balas

Normal sis , tu braxton hicks . Banyak usap perut dgn lembut , cakap dgn baby . InsyaaAllah akan berkurang . Tu yang saya buat setiap kali jadi .

Braxton Hicks