Perut mengeras

Hai ibu2.. saya 21 minggu normal ke perut kerap mengeras.. bila mengeras sakit sangat pinggang dan rasa mengah.. bila bgtw doc.. doc maklum normal.. anak pertama 6 tahun lepas tak ada macam ni.. ada ibu yg alami sama mcm saya ke.. normal atau bahaya kat baby ye.. #seriusnanya #pleasehelp

1 Balas

susah jgak nk ckp sis.. sbb doc kata ok..sye lebih kurg sis jgak . 4thun lpas sye xde rse ape² pde perut.. ni yg second.. bru 20w dh rse sakit mcm menunggu hri.. mcm turun dh bby nye.. bila tnye doc.. doc.. kata normal sbb hormon.. dn pelvic kiter tu . ade "renggang" sedikit.. so.. dia akn bergesel seperti "patah".. tu yg rse xselesa tu rse mcm kiter menunggu hri...klu seawal 20w dh rse...means...lgi 16w tu kiter akn rse trus menerus dn akn mkin terasa.. so sye pkai belly belt . dn doc pn bg gne.. cme xleh ketat.. sbb nk ampu bwah perut