perut mengeras dan sakit pinggang serta punggung..

hi mommies semua, tumpang tanya.. perut sy asyik mengeras kadang nak tido pon susah, skrg sy dh 23weeks, my twin baby aktif tendang kiri kanan atas bawah.. kadang perut tu mengeras sampai susah nak bernafas, pinggang pon sakit.. bila baring, nak bangun jadi macam urat tertarik sakit start punggung sampai betis.. ada tak yang pernah rasa macam sy?#pleasehelp

1 Balas

kalau kekerapan mengeras tu 5-10-20min & sakit pinggang- punggung tu berterusan, ke hospital segera. takut laluan dah buka

1y ago

setuju cakap puan ni. segere ke klinik atau hospital. walaupon 23w, laluan boleh terbuka. sebab cara awak cakap mengeras sampai tangkap pinggang dn punggung. dah mcm contraction awak.