Naikkan berat badan baby 8m

Assalamualaikum mommy semua... boleh share tips tak macam mana nak naikkan berat badan baby 8m ... berat baby 7.2kg tinggi 64cm masih sama masa checkup 7m hari tu ... baby kurang makan 😌 macam mana nak bagi baby ada selera makan ya ... #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing #firstbaby

1 Balas

wsalam...sy ad bca utk naikkn berat bdn bby klu jnis kurang mkn...cuba kerapkn mkn wlaupun kuantiti yg sikit..pstu dlm mknn bykkn ltk cheese,fullcream,unsalted butter..cuba bt yg sumsum cheese...dlm tu ad cheese ngn full cream...ltk buah naga elok utk dia...ltk dlm peti bg sejuk2...ank sy ari tu powm kurang slera..last2 ltk bubur dlm peti bg mkn sjuk2 bru mkn...sbb gtal gusi kot...sy powm msih lg cuba mcm2 resepi kt ank...nnti join la group hbfm kt fb...byk info kt situ...1 lg tido powm kena cukup....