Bila doc akan scan kandungan?

hi ibu2 ,mau tnya sy last scan pada usia kandungan 9 minggu, bila doc akan scan lagi ? pada usia kandungan ke berapa?

2 Balas

Kalau KK 20w++ baru scan lg... Sy klu scan suka pi klinik private, Dr bg appointment ikut perkembangan... Setakat ni, lebih kurang sebulan lebih jarak scan tu... Last time 14w,next appt utk 20w plk... 🥰

4y ago

X de masalah sis... Time 14w tu, Dr buat NT scan, utk cek kalau baby ada down syndrome dan masalah lain.. Sy buat yg 14w haritu dh nmpk muka dan anggota tubuh baby samar2... Sy ikut appointment Dr bg, yg 20w ni Dr nk scan details n sekali gender...

Kalau kk, masa buka buku dan next bila kandungan 20 minggu.