Siapa² boleh tolong jawab. Merisaukan sy? Siapa pernah mcm sy.

Assalamualaikum baru² ni sy ade buat scan di hospital. Dan usia kandungan masuk 18 minggu. And bila doc check dia ckp semua ok. Cuma doc xnmpak heartbeat. Normal ke? Sebab sebelum ni usia kandungan sy masuk 9 minggu dan sy scan di swasta doc dah nampak heartbeat. #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Cuba awak scan sekali lagi. Mcm pelik kalau doktor tak bagitahu or refer awak ke hospital kalau betul2 takde. And selalunya heartbeat ni mcm wajib la setiap kali sesi scan. Sonographer saya cari sampai dapat heartbeat baby, dia adjust2 kalau termiss or baby gerak. Try repeat scan dekat klinik lain

1y ago

inshaallah moga permudahkan semua nya. Semoga doa² berbalik pada awak juga. Amin amin

Doktor tak cakap apa2 ke? Selalu kalau betul2 tak ada heartbeat doktor refer ke pakar hospital

1y ago

sy tanya doc baby sy ok ke. dia jawab ok cuma doc yg scan tu nk repeat scan. Sbb x nmpk jantung. nanti sy nak g klinik swasta scan lagi. Risau sebab anak first kita xde pengalaman rasa baby gerak² .Doakan yang baik² .

Better awk pergi je scan dekat klinik swasta, kalau klinik swasta lagi jelas nmpk

1y ago

Amiin2

biasanye dkt kertas scan doc bg tu akn ade tulis npk fetal heart

sis tak de rasa mcm bby trsedu tak..? biasa sesetgah dh dpt rsa

1y ago

klu rse bnjolan,pastu ada gerakan kecil tu..bby tu .in sha Allah..moga bby sis sihat² kt dlm tu ye .doa byk² 😘