bayi kecil dari usia kandungan

hi, ad tk ibu2 berpengalaman bayi kecil dari usia kandungan? sy dh 24weeks tapi semalam scan doc bagitahu bayi kecil 2weeks 😔 risau jugak sy

2 Balas

Jgn risau. Sbb tk semestinya ikut 100% kiraan LMP. Tggu lg sebulan utk repeat scan, atau bergantung pada bila doktor tu suruh dtg semula. Ovulation blh jd cepat atau lmbt. Sy sendiri lmbt 4 minggu dr kiraan LMP, tp atas faktor period irregular dan long cycle.

Hai, jangan risau. Saya lebih kurang sama mcm sis. Beza 2 weeks takpe lagi. Kita tak tahu bila anak tercipta. Teruskan pemakanan yg sihat.