Sembelit

Ibu2 lepas bersalin sembelit x? Nak makan apa xnak bagi sembelit? Saya lepas bersalin ni kadang2 5 hari skli baru blh membuang?

9 Balas

Sy makan vitamin cal Mag D Nutrilite atas saranan nurse tempat sy checkup, sy pregnant sy ade sembelit n sakit belakang yg teruk, lepas makan vitamin ni alhamdulillah mkin kurang sakit, membuang pon lawas, vitamin ni boleh amek dalam pantang.

Mula2 tak sembelit, lepas beberapa hari baru sembelit. Da makan buah pun sama, sampai kena makan ubat

Mmg sembelit lepas bersalin.. kena makan byk oren hari2 utk mudahkan buang air besar...

Beli dekat farmasi ubat nih... Sesuai untuk ibu lps bersalin mudah untuk membuang..

Sya mkn phytonatal nonaroguy spjg berpantang & bila sya prlu ketika hbis pntang...

5y ago

Bf masa mula2 tu dlu.. 😊 Jgn risau ia selamat..

Cuba minum sunquick suam . Pastu mintak ubat dekat farmasi (KK)

Sis try minum produk lovlin birdnest mmg lawas. 👍🏻

Byk minum air masak.

same!! 😣😣