sembelit

maaf bertanya...normal x sembelit bila pregnant walaupun membuang setiap hari....sblm ni x pernah alami sembelit camni....blh suggest x makanan utk elakkan sembelit

5 Balas

Ya, saya pun sama. Saya pregnant yang kedua ni sembelit amatlah teruk. Sampai berteleku dalam bilik air nak dekat sejam 😂 mengadu pada doc (klinik swasta) & dia bagi ubat cecair, consume 3x sehari, Alhamdulillah sekarang dah okay ✌🏻banyakkan minum air, sayur hijau dan fibre ✌🏻

sis cuba jus mamariam... insyallah berkesan... sye daa cuba... snang snagt mmbuang... dan sblom tu sye ada cyst... Alhamdulillah cyst sye mngecut... berkat jus mamariam

Amalkan sayuran hijau dan buahan yg berserat tinggi dalam kuantiti yg banyak.. in sha Allah dapat atasi sembelit dan melancarkan pencernaan sis 😊

4y ago

Same².. 😊👍

dulu sy pn sme..skrg dh x sembelit dh..sy mkn minyak kelapa dara

Sy mkn buah betik lawas.sis cuba laa.air putih pn jgn lupa minum..