HB

ibu2.. HB.. 10.4 atau 10.9 ok ke? utk 34 minggu.

9 Balas

Sy hb dari 12.5 trun smpai 11.3 doc suruh makan ubat tbah darah tu 4biji.pagi dua malam dua..naik 36week alhamdulillah nail jadi 12.5 balik...sy cuma makan ubat tbah darah dgn tngahri minum susu..sy doakan hb awak naik..bahaya hb rendah ni..

Saya punya HB 10 masa bersalin 38 minggu. Sebaiknya 11 ke atas. Try makan kerang, hati n pedal ayam. Saya punya HB 7.5 masa 30 minggu. Makan byk2 makanan tu, dapat la naik sikit huhuhu

Saya hb 10.6..terus misi cucuk ubat tambah darah dkt punggung..setiap hari..7 hari je..skrg dh 3 bulan kena cucuk..kesan lebam pon xhilang2 lg😂..besar plk tu

4y ago

Eh sy xkena pula....nasib baik😅

Hb pling ok 11 ke ats.. klu kurg drp tu x brp nk ok.tp tgk gak la klu org tu ada thalasemia bacaan hb x sma dgn org yg x de thalasemia..

tdak normal..normal dara 11 keatas..kena mnum ubat tmbah dara...sya 30 week..12.6

11 bru ok. Sis mkn zoncofer. N pati delima

11 dan ke atas lbih bgus sis..

11 keatas baru normal sis .

Sebaiknya atas 11