Perut sakit memulas

Hi ibu2.. harini saya dah 39w tapi sejak dr semalam perut sakit memulas tapi tak mengeras. Lgpun sakit dia tak on off pun, dia sakit sepanjang masa macam nak berak tapi takde rasa nak berak. Biasa kalau contraction dia sakit on off kan. Ada masa dia berhenti kan? Yg ni takda, kalau saya bergerak mcm menunduk pun akan sakit. Lagi sakit bila baby yg bergerak. Ni contraction palsu jugak ke? Tak tahan la tak selesa perut macam ni. Dulu kalau saya period akan sakit perut mcm ni la letak heat pad lega sikit. Skrg pregnant tk berani nk pakai heat pad. Ada apa2 pendapat tak ibu2 ?

2 Balas

nk berak tuu takut bukan sbb nk berak tp baby nak kluar. sbb masa baby nk kluar kita mmg akan rasa nk berak