Perut sakit rasa macam nak membuang

Sekarang dh 37w1d Tiba2 perut sakit macam nak berak tapi tak berak pun ..perut je yg sakit ..mcm sakit perut yg rasa mcm nak cirit birit tu memulas je rasa..pusing kiri tetap mrasa ..pusing kanan juga sma ..tak selesa sngat2 ..apa ye sebab jadi mcm ni? Ada tak mommy2 kat dlam ni mengalami bnda yg sma ? Perut sngt tak selesa. #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Samaaa . Dari malam memulas je. Pagi terus memulas teruk nak yak 😂 Seminggu ni mmg mbuang najis mcm cirit.. baru 36weeks. Mmg dh stndby je ni wlaupun tkda tanda tanda lg.. dkt rahim pon mcm ngilu ngiluuuuuu.. aptt pakar isnin depan. Entah smpt ke tak jumpa pakar ni 😝😆

3mo ago

smga diprmudahkan mommy .. sy tak slesa sngat smpai smlm mlm susah nak tdo tmbh lagi mmpi brsalin pulak 😂 sakit prut smpai tbwa ke mmpi ..mmulas2 pastu smpai rsa senggugut

samalaa saya,harini dari pukul 7 pagi sampai 1 malam haa perut rasa memulas mcm nk cirik birik,tpi tkde tanda ii turun erm takleh tido la malam ni sebb sakit mcm ni,dekat rahim rasa segugut

4mo ago

kan susah nak tdo .. turun tnda takde lagi ..nak prgi hosp mmg kena bagi balik lagi 😖

VIP Member

Salah 1 tanda nk bersalin puan. kalau sakit tu kerap dtg, terus ke pac ye. btw ada turun lendir atau lendir + darah ke

3mo ago

baik terima kasih sudi mnjwab ye ❤️

35 week . perut dh memulas , seharian x tidur nyenyak arini . Perut mcm sikit2 mengeras x lama tp sllu mengeras jew , sakit

3mo ago

skrg sy rsa ok pulak sis..cuma mlm td mmg berpanjangan memulas tmbah lagi senggugut..senggugut tak kuat tp brpanjangan takde stop langsung dari jam 12 smpai jam 4...lagipula sya first mom apa2 bnyk sy tak tahu ..dh prgi hosp pun ..buka 1cm je org suruh balik..klau turun lendir darah tambah sampai tak dpat tahan baru diorg kata dtg hosp 🥴🥴🥴🥴 dh la sya sorg2 sis ..suami jauh .. sy prgi hosp pun guna grab

VIP Member

mcm nk bersalin je.. baik ke hospital terus

semoga dipermudahkan urusan puan bersalin 🤲

3mo ago

amiin ya rabbal alamin tmksih dh doakan sya