Hamil 7 Bulan

ibu2 disini hamil 7 bulan sudah beli persiapan untuk baby born ka atau belum... sy kira2 da nak beli tapi ok tak??

31 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sya Masa 7bln belih 3psg baju NB 2pnjg lngn 1pndk lngan Lampin 1dosen towel bath6pcs Face towel 3pcs mandian set baby Johnson Barut 2pcs bedung 2pcs Blanket 1pcs Pampers NB yg kecil je spare. Belih Ni je takut lot terberanak 7bulan Kan. Then 9bulan baru sya tambh brg2 baby belih baju yg 0-3 & 2-4 & 3-6 sbp baby cepat besar

Baca lagi
3y ago

thank you sis.. dalam minggu ni nak keluar pergi beli da apa2 yg patut. skg da 7bulan lebih sy rasa mcm da sarat sgt2. sekejap semput haha.. rasa penat sgt padahal lagi 2bulan nak due! 😭

VIP Member

dah 7 bulan boleh sesgt sis klau nk beli brg tuu .. saya pon beli masa kandungan saya masuk 7 bulan terus keluar beli walaupun asyik nk duduk jee sebab penat letih ..sekrg tgh tunggu masa je ni hehe

Dah bole tu sis... Sa start beli time 28 week. Beli sikit2. Skrng da 33 weeks mau tinggal lengkapkan je lagi... Tinggal mandian baby sa blm beli... Keperluan sa sendiri suda lengkap da.

Sy suggest sis utk beli awal2, sbb kita xtau baby boleh bile2 masa je nak keluar. Bli skit2 dlu pun xpa nt dkat2 nak bersalin xde lah nak sbuk2 keluar beli itu ini

VIP Member

Sy 25w dah beli..dah basuh..dah pack...bkn apa kot2 kita xtau emrgncy..bersalin awal ker kan ..klu dah 35w tu rasanya x larat dah nk pack or basuh bju2 baby

Bole sngt dah tu beli sis..sya ni 4 bulan,kira dah nk beli da bulan 6 nti sikit2..beli shopee,lmbt smpai pun tak pa..sbab tu nk beli awal..plus excited😂

3y ago

Sya tak da jln lain da,pksa beli shopee jak..sbab susah mo kluar p kedai..suami tak da pngalaman lgipun berbaris tu bikin down😂

VIP Member

Sa 7 bln jg.sdh bli baju2 bby. Tinggal nak lengkapkan lagi.insya Allah. Dlm mngu dpn gitu baru Kira nak cuci baju bby.😄

Sy pun dh 7 bln sis.... 2 3 hari lps br beli brg2 bby.... Sikit.... Nnti gaji bln 6 ni br beli semua mana yg blm cukup.... Huhuhj

3y ago

lepas raya ke2 ni kena pergi shopping barang baby la ni 👶🤗

saya pn otw nk masuk 7bln.. mmg nk beli lps raya ni.. huhuhu sbb masa doc buat details scan ckp baby besar boleh klua awal huhu

3y ago

Skg kena hati².. klu beli baju baby pn kne bsuh terus huhu..

Sy first pregnancy. Beli online je musim pkp. Skrg dah 30 weeks tggal ckupkan lg sikit2 sbb dah boleh ke mall.