Tips minum air gula

Ibu2 boleh share x tips utk minum air gula?tkot xtertelsn je nanti... First baby.

13 Balas

sy 3 kali minum..🤣semua xsangkut..cuma berat naik..tu pn sekilo ja naik 2 mggu..lepas raya biasala..tp doc risau tkt kna kncing manis,kna mnm jugak air gula..redha jela..selalu sy bancuh segelas tu agak setengah gelas..mmg perit sbb manis sgt,lepas mnm terus telan air masak..tu pn nurse perati..jgn mnm sikit²,mmg perit tekak..terus mnm sampai habis laju²,

Dulu selalu dgr kwn2 mengeluh bila mereka d suruh minum air gula. Mcm stress pun ada. Sya pun ikut takut.. Skg bila sndiri d suru minum gula, rupanya ok saja pun.. tak la menakutkn sperti yg selalu d keluh oleh kwn2 dulu.. positif sja.. anggap sja air gula itu sedap.. demi si keci dlm perut ☺️☺️

3y ago

kan sokong tu 👍👍

mindset kena betul...dulu sy terlampau baca sgt pengalaman buruk mami2 yg minum air gula..jd mri terfkr je...pdhl normal je bagi sy la...minum time air gula panas...sbb x terasa sgt manis bila campur rasa panas...semua atas individu jgk mcm ne kan...

Tarik nafas, kalau perlu, picit hidung atau tahan nafas dan minum dengan cepat. Kalau boleh, minum sekali teguk. Yang penting kena minum dengan cepat kalau tidak anda mungkin akan rasa jelak dan loya. (Copypaste)

Mindset kena kuat, anggap tu air terlebih letak gula. Dah habis minum terus cari tempat mana mana utk rehat. Bawak lah minyak angin ke, aromatherapy ke. Klau boleh tidur dalam kereta tu tidur je 🤣

Saya baru minum airgula minggu lepas..Tips minum sekali gus,jangan berhenti2..Lepas minum terus kumur mulut dekat toilet then rehat..Jangan banyak berjalan..

Minum guna straw, konfem laju, saya minum seminit je sekali nafas smpai nurse pon tegur 😂 Alhamdulillah tak muntah 🤭

bwk air suam. lps minum air gula terus minum air suam. mcm sy nurse yg bg air suam suruh minum lps settle minum air gula

minum 2 3 teguk jgn bnyk teguk takut muntah kena minum lain... lepas minum terus smbung minum air suam terus

jaga mindset. bawak apa2 minyak aromatherapy kalau xde alahan la. duduk je lps minum.