Tanda2 bersalin

Hi ibu2.. Jom lah share tanda2 bersalin sebab takde pengalaman. Jadi macam terpikir2 apa tandanya. Sekarang 38 minggu 1 hari..cuma kuar lendir2 putih, sakit pinggang, punggung, celah kelengkang dengan bawah tu sakit jugak kadang..tanda2 mcm darah ke air ketuban belum lagi. Contraction pon saya masih keliru rasa dia macam mana😂😂

1 Balas

saya pun bru masuk 38mggu ☺️ baby kerap mengeras , pinggang n pinggul mmg rasa ngilu2 je. lendir keluar masa kencing je.. contraction tue rasa dia mcm nak buang air besar dan senggugut. makin lama makin kuat rasa dia. buat apa2 pun rasa x kurang malah makin kuat. tp kalo rasa sakit , baring.. duduk.. or berjalan rasa berkurang , itu mgkn cuma braxton hicks.. 😄

2y ago

kannn , dia gerak sikit je pun rasa menyucuk kat bawah 😅 ngilu.. nak tido salah posisi , pun ngilu2 . baru nak baring , rasa nak terkucil.. 😂