Bersalin tanpa tanda2

Ada tak ibu2 yg pernah rasa bersalin tanpa tanda2 mksudnya tanpa kluar lendir+darah, Tiba2 contraction n pecah ketuban Pernah tak , sape yg pernah alami

2 Balas

sy 5 org ank xde tande lngsung..just ngeras perut dlm 2/3 ari..tp x sakit..cek jln dah buke 4cm..sorg je ade kuar siket lendir darah..tu pn xde contraction just ngeras jgk..sbb tu sy klu peknen cume alert perut ngeras je misi suh ati2..mcm sy besalin baru ni..perut ngeras biase tp ati sy rse mcm tb mse nk besalin..sy g cek jln d klinik swasta..mmg btul jln dah buke 4cm..

1y ago

sis nak tnya, walaupun ni sis punya komen dah lama... 😂 kalau mengeras tu kan mmg keras ke sis rasa kejap2? atau baby masih gerak kejap2, pastu keras tu lama ke? sbb saya pun skrg mengeras baby tp tak sakit catat gerak baby pun ok normal

ada sis.. sy pecah ketuban pukul 7 mlm.. pkul 8 mcmtu smpai hspitl.cek 4 cm pkul 9.05 mlm da bersalin sis

3y ago

Tq ya , sbb sy mcm dh sakit contraction tp xde kluar lendir+darah pun , sakit nya kerap pula tu