Vitamin Supplements

Hi ibu2. Ade tak yang bagi anak makan vitamin seven seas multivitamin syrup with cod liver oil. nak bgi makan waktu bile ye? waktu nak tidur ke atau time perut kosong? anak sy 1y6m asek kerap selesema sebab hantar taska. tq

1 Balas

Hai sis dah tahu ke cara makan supplement tu? Doktor sarankan ambil supplement tu ke? Sis beli di farmasi luar? Ahli farmasi cakap bila sesuai makan? Tapi yang pasti if nak makan ubat dan pastikan ianya berkesan ianya sepatutnya dimakan diwaktu pagi kerana kadar penyerapan yg tinggi oleh sistem badan. Samada makan masa perut kosong atau tak sepatutnya ahli farmasi beritahu atau jika dia terlupa beritahu kita tanya.