Multivitamin (Amway)

Hi mommy and bakal mommy semua. Ada yang makan vitamin ni tak? Please share with me #firstmom #bantusharing

Multivitamin (Amway)
1 Balas

Nak amik supplement tambahan kna consult doc sis. Biasa cukup da makan ubat yg klinik bagi tu. Tp kalau nk tambah xbole pandai2 atau tanya2 org. Memang kena consult doc sbb mengandung ni ada yg elok ada yg xelok ada yg bole ada yg xbole. Rasa banyak da ibu2 yg tnya pasal nak amik supplement tambahan. Dan memang nasihatnya consult doctor terlebih dahulu.

2y ago

Kalau doc kata ok then ok la tp kna tau la jenis yg macam mana & berapa intake. Jgn main makan je. Sbb xsama keperluan tiap org. Mcm saya doc tak sarankan amik supplement lain kecuali yg dibekalkan. Katanya ada sstgh vitamin yes good for mummy but it will harm your baby in future. Jadi doc saya suruh banyak makan real food instead of suplements itu lebih ibu perlukan esp kalau ada masalah sembelit. Real food lebih membantu. Jadi pentingnya detail consultation dengan doc masing2 sblum proceed dgn supplements. Tnya betul2 dos yg diperlukan semasa kita mengandung jangn ikut dos harian masa tak memgandung. Tak sama ye.