Ruam

Ibu2 ada tips tak macam mana nak hilangkan ruam kat kepala n muka baby.. Ruam kat kepala n muka baby sy teruk sangat2 ?

Ruam
48 Balas

Macam baby saya. Tapi kena di muka je. Pergi klinik, doktor kasi hydrocortisone, tapi tak berani nak sapu sebab baca ada steroid. Saya sapu breast milk. Alhamdulillah ruam tu reda. Cuma skrg kulit kering je macam mengelupas. Tgh survey nak pakai moisturizer apa yg elok. Ingat nak cuba calamine atau sebamed.

4y ago

I referred myson to specialist and she suggested to use vasaline, atopiclair or others cream 1st to baby skin as barrier before we apply hydrocot... Hydrocot tu sapu nipis2 je.. alhamdulillah seem better