Ruam

Ibu2 ada tips tak macam mana nak hilangkan ruam kat kepala n muka baby.. Ruam kat kepala n muka baby sy teruk sangat2 ?

Ruam
48 Balas

Puan Cuba stop Apa2 shower or cream/baby oil baby buat masa ni... Mgkin x sesuai... Pakai natural or organic... If x baik bawa minta nasihat doktor ya

Ruam susu tu saya rasa sis.. Anak sis pun mengalami nya dulu.. Skrg dah ok.. Saya pakai cream teddie soothing balm dari cosway.. Apply 2 3 ari terus ilang

Anak sy waktu lahir kena mcm ni dari dahi sampai kepala. Tebal sgt. Lepastu mak saya sapu tepung ubi. Lama2 hilang. Biji2 tu pecah sendiri.

Bancuh bedak baby letak air sikit buat sebagai bedak sejuk. Sapu kat tempat yang ada ruam tu. Kalau tak baik jugak, bawak pergi klinik refer doktor

Saya msa bby 1st misi suggest sabun mndi sebamed atau cetaphil..saya bg bby sebamed alhamdulillah skin bby dh ok..bli sebamed yg head to toe sis...

mcm bby sy ruamnya..tp kat kepala xbnyk..yg bnyk kt muka n leher..tangan kaki sikit....lps guna sabun marine alhamdulillah dah ok..skrg tggl parut

anak sy pon mcm tu...g klinik doc bagi ubat hydrocortisone 1%....mmg elok....g klinik je sis...ubat dr doc je yg selamat...

Sy haritu ada nak start naik mcm ni. Baru sikit2. Lps tu sy letak cethaphil bby lotion & calamine lotion. Alhamdulillah okay.

4y ago

Cetaphil lotion tu boleh sapu kt muka ke

Dinaaihatkan Jangan letak ape2, mandi air suam tanpa sabun, and keringkan tempan ruam betul2, biarkan kene udara..

Anak sya pun mcm ni masa baby sbb elergik dgn lotion N baby oil .. sya try xpakai kan pape elok je kulit dia .