ruam

Pliss kongsi tips macam mana nak hilangkan/kurangkan ruam panas bayi...baby boy sya bru 2 bulan..badan,muka,kepala,telinga,leher smua kena ruam...????

6 Balas

umur seminggu, bb saya naik ruam susu di pipi. saya bawa ke specialist. tau doktor bagi apa? calamine lotion yg botol pink tu😅. saya sceptical mulanya.. ingat itu utk gatal2 dan chicken pox atau campak jer. rupanya betul berkesan. sapu nipis sampai hilang warnanya. maknanya menyerap dlm kulit. alhamdulillah, 2-3 hari jer baik. skrg naik sikit jer pun, saya terus letak. mulus kulit bb akhirnya. doktor kata calamine yg terbaik utk newborn sbb dia x nak penggunaan cream steroid pd newborn. cuba lah..

4y ago

Ada gambar X sis

Lepas habis pkp ni bawa jumpa doc pakar kulit terus sis. Dulu anak saya jd mcm ni juga start dia umur 3 bulan. Lepastu sy terus bawak dia jumpa doc pakar kulit. And doc akn bg ubat sapu. Dlm 2 hari je kulit dh elok semula.

yaAllah msih terjdi ke sis. klau msih sy nak suggestkan shaklee herbal blend. sblum nih bby sy kne ruam susu pun dh elok skrg alhamdulillah sbb guna herbal blend.. sy guna sy jual. sis bolh tnye sy ye.🤗

sama cm baby sy bru 28 ari...byk ruam kt muka n tepi telinga...kdg baby gosok2 jd berair tepi telinga...kulit muka baby jd kasar........xtau nk letak ape..

Calamine lotion

calamine lotion