Ruam

Ibu2 ada tips tak macam mana nak hilangkan ruam kat kepala n muka baby.. Ruam kat kepala n muka baby sy teruk sangat2 ?

Ruam
48 Balas

Da Try ker sis bedak ruam tu.. Sy guna ne, tpi kalau Truk Sgt sy guna agnesia tpi sapu sikit ja..

anak sy pun prnh kena ruam mcm ni , sy cuma guna sabun cetaphil , boleh beli kat watson @ guardian

2y ago

Untuk baby punya ke sis

Mgkin cuaca panas sis, baby bpeluh tue kena ruam. Slalu sy tgok my sis guna sapu dgn bedak agnesia..

Kasi mandikan anak guna powder kacang hijau..yg tu bolh sejukan badan

Sis..try letak VCO..in sha Allah..anak sy pun mcm tu..nnt lama lama dia kering..

Elakkan pkai mndian yg biasa tu.. pkai yg [email protected] pn x d galakkan...

Anak sy dlu x boleh pkaikan bedak..skrg dh sthun bru brani nk bg dy pkai bedak.

G klinik. Jgn cuba2 pki ape2 krim. Tiap bby kulit lain2. Nnti doc akn bg krim.

Baby saya ke gak cm ni kt muka, guna bedak agnesia, alhamdulillah dah ok

elakkan pkai sabun/bedak/ krim yg ade pewangi sis.. mandi dgn air biasa dlu