sakit dari paras pinggang ke kaki

hi ibu smua..ada tak pngalaman mcm sy,sy preggy 8weeks,pinggang jd sakit lengguh sangat smpai ke kaki...nk duduk pun tak selesa..jd lenguh

2 Balas

mcm saya sis, mgkiN awl prgnant mcm tu, mmg dri pinggang smpai ke kaki, kalau salah makan, betis tu mcm nk cramp jee,tu belum pergi beli brg kat pasaraya, malam tu azab tak boleh lenaa. saya nk masuk week 11 masih terasa. kurangkan pergerakkan kaki sis, sya bnyak rehat jee puasa2 ni, kdg ptg tu bru sya bngun masak, tu pun brg mask hsbnd sediakann. Lagi satu skrg tak boleh nk drive jugak, sekli pakej skit punggung😅

Klu sis kerja berdiri mmg mcmtu la. 3rd trimester dgn edema..tidur entah ke mana, nk bangun sakit, bdn serba tak kena. Tu semua pregnancy journey.

2y ago

sy tak kerja..sy surirumah,ni anak second..masa yg anak first tkda plak sakit mcm ni,tu sy tk thu...nk tdo serba tak kena je..huhu..jd sakit pinggang ..