sakit blkg pinggang

hi mommies , siapa yang mcm saya sakit pinggang mcm sakit urat tu bahagian blkg, nak tunduk atau angkat kaki untk pakai seluar pun sakit, tgh preggy 16 week++, apa mommies buat kalau biasa jd cmtu?, preggy xblh berurut kn, normal ke sakit pinggang cmtu? siapa ada pengalaman?

6 Balas

Saya pun start sakit pinggang lately, skrg 17+, semalam paling tak boleh tahan, dlm kereta kena baring 😅. Then pergi pharmacy, nak beli cream sapu, cari la yg natural ingredients, tp bila tny pharmacist, dia tak sarankan ibu mengandung guna. Last resort, cari yg hot pack(letak air panas dlm bag) then letak je dekat belakang sambil tidur mengiring, Tidur lena, bangun pagi mmg tak sakit 😄

8mo ago

gud idea, tq

Sy dh rasa hari tu masa 10w..fuhh azab..nk solat pn susah..nak gosok gg susah..nak pakai seluar susah..sy g klinik doc bg gel sapu dgn paracetamol je..x berkesan..sy g farmasi beli krim panas pulak..sapu light² alhamdulillah lega..makan masa jgk laa nak baik tu..2mggu..

Sama cam saya,now kandungan dah 15 week 2 day,Bahagian kemaluan tu sakit,pinggang sakit,jalan pun dah cam penguin,padahal kandungan baru trimister ke 2.Kalah cam orang dah sarat menunggu hari,jalan sikit pun kelengkang kita sakit,lutut sakit.

Saya ada tanya doc , kalau nk guna kerusi urut tu blh tak sbb sakit pinggang apa semua , doc jawab boleh tapi kena minum bnyk air lepas tu, sbb nanti air kencing jd pekat.

Sama sis kadang mintak tlg husband urutkan belakang pastu baring. Esoknya hadap lagi lagi dan lagi.. tabah lah mommies semua 😢

Saya , tapi saya strt sakit mcmtu trus saya nak pakai seluar mesti ke duduk atas katil hahaha