air selusuh Dan minyak kelapa dara

Hi ibu semua,ahli keluarga Saya Ada menyuruh Saya minum air selusuh memandangkan Saya sudah 7 bulan untuk memudahkan bersalin.patut ke Saya ikut saranan ini Dan Ada complikasi ke jika Tak amalkan?

2 Balas

Maaf ya saya tak pernah dgr air selusuh. Tu air apa ya? Kalau minyak kelapa dara tu mmg bgus consume dri awal sbb saya pregnant dlu pon consume dan ambil minyak kelapa dara tu urut sikit di faraj supaya senang bukaan bersalin nanti

Say xpnah minum tpi nurse n dok penah gtau jangan mnum selusuh awal2.masa bukaan dah buka,baru leh minum.kalau minum awal2, nanti dri sndri seksa nahan sakit prut tapi bawah xbuka2.

5y ago

Iya ke? Nasib baik was was nak minum.risau jugak sebab anak pertama