Minyak kelapa dara/air selusuh

Ada sapa2 amalkan minyak kelapa dara atau air selusuh during pregnancy? Memang berkesan ke? First time mommy here and 36weeks now so tak taw bab ni 😅😅#pleasehelp

2 Balas

Masa sy nk bersalin dulu, nurse dgn doktor dok tny sy ada bwk air selusuh ke tk. Sebolehnya diorg mmg tk bg minum air selusuh sbb banyak sgt kes yg contraction kuat teruk, tp bukaan tk ada. End up baby kt dlm stress, kdg boleh jd lemas.

Doc tak galakkan minyak kelapa dara sbb selalu buat kulit miss v senang tetas time nak jahit. Air selusuh tu kalau boleh jangan minum la ye, nanti contraction kuat tapi bukaan takde 😅