Ubi kentang

Ibu mengandung boleh makan ubi kentang tak? Takut dia sama fgsi mcm betik muda bleh lembutkan dging. Sy xde pengalaman. Mohon pencerahan.

6 Balas

Boleh. In moderate quantity. Yg 🍟 sebaiknya elakkan. Sebab dah bubuh macam2 dalam tu. Elok makan yg betul2 kentang. 😉

5y ago

tengkiu sis

Boleh sis.. kalau risau, mkn la sikit utk rasa dlu.. sy mkn je, masa pregnant xde pantang apa² pn..

5y ago

okey noted. tengkiu sis

Make your own french fries and stay away from mekdi... you should be ok 😉

Boleh jer mommy...

blh jer sis