Kentang

Baby 6 bulan boleh makan kentang x? Ubi kentang yg kuning biasa tu? #ingintahu #bantusharing #firstbaby #firstmom #pleasehelp

8 Balas

Boleh try and error sebab ada anak yang makan kentang akan kembung perutnya. Sis kena monitor okay. Buat 3 days rules punya konsep pun lagi bagus. Jadi dapat tau mana yg sesuai dan tidak dekat anak. 😊

Boleh...tpi kne try bg skit dlu tgk perut dia boleh terima ke x. Baby sy xngam ngn kntng kuning sembelit even sy bg kntng shja pon. Mcm kita buat mashed potato kan. xngam ngn perut dia. Nanges² nk mmbuang.

bole, tapi kena try & error, kena bagi dia minum byk air, takut kembung perut . sbb karbohidrat kan. kalau bagi saja tanpa bubur pun okay.

boleh je makan kentang tp kalau mix bubur/nasi xboleh letak byk sbb dua2 karbo. risau sembelit pulak.

boleh. rebus/kukus dgn halia. kentang dh lembut blh buang halia, lenyek kentang mcm biasa

Boleh. Saya kukus gitu je. Lepas tu mix dengan unsalted butter atau ebm.

Boleh awak.

boleh