Istilah Ultrasound Yang Perlu Anda Tahu

Hi ibu-ibu! Teruja tak bila nampak si kecil dalam ultrasound? Mesti lah kan! Walaupun bukan nya dalam bentuk realiti tapi ia sangat bermakna. Tetapi, adakah anda tahu istilah-istilah di dalam imbasan ultrasound? Pasti ada yang tidak tahu atau keliru kan? Di sini kami sertakan panduan untuk ibu-ibu.

Istilah Ultrasound Yang Perlu Anda Tahu
43 Balas

Kalau kta 20week nanti scan. Huh tak sabar nak tahu perkembangan bayi dlam perut.. Skrng bru 16week

Bru ja td bt ultrasound 28week. Dok tertny2 ap mksud smua tu. Tup2 online dah dpt jwpn. Bgus app ni.

Baru tahu istilahnye selepas hampir 9bulan DH usia Chantik....🥰🥰🥰

Tq info. Baru je smlm jumpa pakar maternity. Alhamdulillah dpt ilmu baru harini

Kadang2 tengok weeks count untuk setiap bahagian tu lain lain, betul tak?

yg scan gini baca mcm mna pulakk #firstpregnant

Pda weeks ke berapa bru leh tau n scan cmni

Brp minggu kandungan blh scan sis? Sy bru 5w...

4y ago

Week 6+ dah nampak heartbeat. Week 10+ baru nampak bentuk manusia sikit.

Thankyou baru tahu . Selama ni tahu edd je haha

Thank you The Asian Parent. Good sharing 🤗