Panduan Pemakanan Si Kecil!

Hi ibu-ibu hebat! Anak ibu sihat semuanya? Dah bersedia nak beri makan makanan pejal yang pertama? Mesti ibu-ibu rasa tak sabar dan teruja kan! Tapi! Teruja teruja jugak, anda tahu dan pasti tentang panduan pemakanan untuk pertama kali? Jika anda semua kurang pasti dan tidak yakin, boleh rujuk gambar di bawah untuk panduan. Bagi yang sudah mula bagi makanan pejal kepada anak, boleh lah kongsi dengan kami dan ibu lain makanan kegemaran anak anda. Boleh juga sekiranya anda ingin berkongsi resepi! Kalau ibu-ibu kurang idea untuk resepi si kecil, boleh singgah ke “Perkongsian Resepi” bagi mencuba resepi baru!

Panduan Pemakanan Si Kecil!
10 Balas

Alhamdulillah ank dh leh mkn..yeayy🎉🎉🎉dia pling suke mkn buah singo pear...+peach..😍😍😍..kmdian sayur pula lobak merah... Serta pucuk manis... La ni sdg cuba bg bby try mkn bayam plak next time sawi... tomato... Smua schedule ni folo dr buku pink (bg bby pmpn)mcmne nk set up mkn bby for first time... Alhamdulillah sgt membntu bg yg br jd parent mcm sy..😉... Very2 xcited bile nk bg ank mkn... Ms awl dlu just plain bubur kosg bg bby rs selama 4hri.....aftr tu br stat ajar skit mkn yg d campur sayur... Nk2 la ni dh umo 7bln... Excited nk tggu time bg mkn sawi n tomato plak nk tgk respon dia cmne..😆😂😂😂✌aja2 fightimmmm✊✊🔥

Hurm kadang2 pening pala nak kasi anak makan apa ??daging , ayam ,ikan hatta sayur pun x nak dia makan melainkan kene blender anak dah 1 tahun 6 bulan ader x cara lain nak kasi dia explore dalam erti kata lain x payah blender dah ???

5y ago

Itula sebagai ibu mmg kene banyak sabar dengan kerenah anak2

Bulan depan da start mkan anak bujang sorang..nie pon pantang tgk kakak2 die mkn nk amik dri tgn diaorg..sabar ye syg..bulan depan nie ibu msk special utk anak bujang ibu sorang nie..😍😍😍

1 tahun ke ats bole ke bg mknn y cntoh bgaram sikit ek? Klo tk buh garam kurg skit dye nk mkn la. N dye suka mkn ap y kita mkn. Hurmmm 😏

5y ago

Boleh sis .. kan ada tulis tu kat atas satu tahun mengikut orang dewasa .. takda masalah klau ltak garam sikit

Anak sya 2bln lg baru start mkn,,tp mak nya plk dah save menu2 mknan

i'm too excited 🤩 its gonna happen next week 😍

Wah terujanya nak buat makanan untuk anak yummy!!

one month to go...5 month da bleh kot bg...haha

Tak sabar nak buat mknan utk si kecil...

Lg 3 hari baby start makan