ibu mentua campur tangan

hi ibu ibu yang dah bersalin , saya harini last 44hari n ada cerita sikit n minta pandangan harini saya nak balik rumah keluarga saya yelah mestilah mak ayah kita nak privacy main dgn cucu lepas tu mak mentua sya bising yang saya tak boleh keluar rumah lagi sebab lagi 4 hari baru habis pantang, saya cakap lah saya bukan pergi mana pun dah kira memang harini last pantang lepas tu mentua kira depan saya n mandai mandai dia tambah satu hari lagi , konon tak nak mak saya bising kat dia kata keluar rumah tak habis pantang lagipun rumah mak ayah sendiri bukan pergi tempat bukan bukan n kami pergi pagi bukan malam , tapi dia tak pikir pulak anak dan paksa saya pergi mana mana naik moto alasan naik kereta jammed lah haih ntah lah anak dia tak nampak pun salah , geram lagi bila kita balik mak mentua buat muka tak puas hati kata kita ni nak berjalan sangat , naik moto dengan hujan lagi saya ada cakap sya sakit urat n tak endah apa pun janji smpai .. lepas tu ada ja mak mentua isu pasal mengurut pulak terasa hati lah bab ni saya pun tahu tentang badan sya memang nk pergi mengurut lagipun tak perlu risau sebab opah saya memang bidan tunggu opah saya datang jelah n ayat dia macam ni “ kena pikiaq sendiri lah pasal urut ni “ dah lah anak first macam lah tahu segala benda n saya pun memang nak urut lagi sebab bidan yang mentua panggil tu urut sakit n dia urut tak sedap sebab bidan tu sendiri cakap dia baru lagi mengurut , n saya cakap lah dah call opah saya cuma opah saya je tak de masa nak dtg lagi n saya bantah jugak tak nak bidan yang mentua panggil, kes tu dia cakap kat saya “ kena pikiaq sendiri lah pasal urut” n cara dia cakap mmng dia tak kasi kami keluar Honeymoon pun tak ada lepas kawin nak keluar keluar ramai ramai dgn family bila isu dgn suami ckp kena ikut mak dia je saya ni jenis open je dgn semua org tapi terkilan dri sebelum kawin mmang control hal suami

5 Balas

duduk dengan mentua ke? sy nasihat kan pindah cepat2. desak husband. dlm hal ni, husband kena main peranan jugak. n pasal awk nak balik rumah mak awak tu, awk balik je. suruh husband hantar. yg bg keizinan kan suami. mentua awk xde hak pun. kalau husband ikut ckp mak dia, awk ugut je. jgn isteri ni jgn lemah2. dosa kalau dia halang awk nak balik uma mak awk. pastu amende tah nak ikut sgt pantang 44 hari xleh keluar rumah tu. abes yg kulu kilir pergi checkup anak tu, takde pulak nak pertikaikan takleh keluar sbb tgh pantang. hishh sakit hati sy baca.

1y ago

Setuju yang dikatakan