Tahap kesakitan waktu bersalin, ibu yang mana?

Hi ibu-ibu semua 🥰 Selamat berhujung minggu👋 Jom kongsikan pengalaman tahap kesakitan ibu sewaktu bersalin dulu dengan ibu-ibu yang lain🤰 Ada yang mudah sangat bersalin sampai tak sempat rasa sakit pon kan? Rezeki sangat-sangat yang macam tu😍 Min dulu kena induced memang 😭lah hahaha

Tahap kesakitan waktu bersalin, ibu yang mana?
649 Balas

11 😭😭😭 sakit gilaaa.. sape yg x sakit tu gi sjud syukur ehh, nikmat besarr tau Allah bagi kat korang x rasa sakit sgt.. pastu, jgn kata hakak byk dosa sbb tu sakit nak beranak, meh hakak yassin sikit kat tlinga tuh! besheeeee niiii... 🤣

anak 1st 10 sampai terkencing2.. ambil ubat tahan sakit yg cucuk dan sedut gas tak kurang pn sakitnya.. anak second tahap 8 jer.. langsung x ambil ubat tahan sakit.. tau2 dr kata dah boleh teran.. Alhamdulillah pengalaman yg berharga..♥️

Sampai bukaan 4cm msih x merasa pape sakit,rilex lg gelak ketawa😬last2 doc tolak ke labour room,doc pecahkn air ketuban..bru ada contraction,layan contraction 3jam trus bukaan 10cm..trus teran..alhamdulillah lahir lah puteri sulung sy🥰

My wife bila kna tnya dgn doc "dri 1-10 brpa kesakitan kamu rsa skrng (time bru bukaan 3cm)" then dia jwb "20 doc😭, 2hri dh than tp masih gtu contraction". Kesian kt wife, then stuju utk emrgncy czer. Asalkan baby dn wife slmt. Amen

Baru selamat bersalin 2 minggu lepas.. rasa sakit bersalin taklah sakit sangat. Tapi nak tahan sakit contraction selama 10 jam sebab kena induce seksanya.. Alhamdulillah rezeki sempat bersalin normal.. kalau tak doktor paksa czer

anak pertama 10. anak kedua 5 pandai kawal pernafasan insyaAllah sakit pun kita boleh overcome. kenapa ? sebab bila kita pandai kawal pernafasan dari waktu contraction sampai nak teran, baby pun akan rilex and calm.

9/10. time tu bru 35 minggu. nurse bising ckp dh tau nk branak jgn la pkai bju xde button. sy plak blas kt nurse tu " sy mne tau sy dh nk kna branak. sy xprnh ade pglman skit nk branak. sy dtg sbb sy rse skit jer."😂

4y ago

aaaa ble plak gitu nurse nya...

10.. doktor pecahkan ketuban masa bukaan 5cm.. lepas tu takde bukaan da, kena emergency caesar.. dari hospital Banting kena pindah ke hospital Klang, sakitnya menahan dalam ambulans, Allah je yang tahu 😭

mff tnye saye msuk wd hri jumaat sebab bukaan dh 2 cm anak ke 2 dh tpi yang ni lain sikit dia megeras wktu bukaan 2 cm je lps tu hari ni sabtu belom sakit lagi bolah biase smpai berape hari tgu beby kelua

6-7 . anak first . sebab masetu tak jangka sakit contraction tu macam tu, ingatkan sakit perut nak 💩 . beriya kata kat doc&nurse, saya nak buang air besar ni.. nak pergi toilet kejap bole x? 😂