Kuning baby

Hi ibu ibu. Saya skrg tgh preggy 37w,6days. Saya darah O. Dgr2 kalau darah O,kalau baby lahir ada kuning,lama nak sembuh. Ada tak cara nak cegah baby kena kuning time lahir nanti? Minum air kosong bnyk2 blh tak? Sbb saya ni kurang kemanpuan nak beli supplement. Mntk pendapat ye.

10 Balas

anak saya kuning juga kami bagi susu ibu saja dan iktiar juga cara lain. kami rebus air kucai mandikan dia dengan air kucai direbus tu, lepas tu kami bagi minum sengkuang cina perah bagi minum dia saja jangan campur air lain dan anggur hitam perah air dari buah tu then bagi minum dia je jangan campur air lain . in shaa allah , allah bagi baby sihat ..