Makan nenas?

Ibu ibu makan nenas tak semasa pregnant?

63 Balas

ikut pada org gk sis..mcm sy dri trimester 1 smpai skg ok je mkn nenas..klau sis nk mkn boleh je tpi try sikit dhlu..

4y ago

Sy pun ok alhamdulillah. Sedapnya nenas madu. Hee

Makan . Sempat ngidam masa trimester kedua . Banyak jugak makan tapi takde lah sampai sebiji lahap sorang 😂

teringin makan sbnrnya tp sebab orang2 tua ckp xbole kita ikut je la walaupun tau sbnrnya bole makan 😭

saya makan. tapi dalam kuantiti sekadarnya. makan pun bila ada yg nak kupas nanas sampai bersih. 😂😂

Makan. Awal2 pregnant mengidam nenas. Makan yang betul2 dah masak punye. Tapi buat lepas tekak je.

kakak sy cakap elakkan sbb tak elok dan kalau teringin nak mkn jgn mkn .. lg² awal kandungan

Org kata takleh sbb boleh menyebabkan keguguran. Klu nk mkn, mkn lah sikit. Rasa2 je.

mula2 preggy tak berani.. dh masok trmester ketiga baru mkn tu pun sikit je..

trmester tiga ni baru termakan tapi yg masak sekali la campur ayam kari

sebelum dan selepas pregnant mmg saya xmkn nenas dan xblh mkn nenas..