Makanan Pejal Si Kecil

Hello Ibu-Ibu kesayangan! Si kecil dah mula makan makanan pejal? Wah, mesti rasa teruja kan! ? Bila anda mula beri si manja anda makan solid food? Ada tips atau resipe nak kongsi? Boleh saja! Berguna untuk yang beru menjadi ibu ni ? Jom kongsi dengan kami dan pengguna lain juga!

Makanan Pejal Si Kecil
31 Balas

6 bulan.. pernah ada sorang mak ni kat kk cerita kat saye.. dia ckp bby dia kuat menyusu sehari 8 botol panjang tu (baby baru 2 bulan) berat dh 8 kilo cmtu.. pstu dia cerita lagi masa bby sebulan, bby tu lapar jadi dia bagi mi sedap sebungkus. speechless saya 🤣🤣 nak tegur muka garang badan besar.. saye ni kecik je takut pulak gaduh kat bilik breastfeed tu hahahahaha.. entah la mcm mana bby dia sekarang

4y ago

Hahahaha sy pn ikut tekejut😅😅😂😂

Anak sy still bubur mcm baby2 9-11 bulan.. Pdhl dah setahun 2 bulan ni.. Tp dia suka makan solid2 juga mcm biskut atau fishball atau sosej..

Selain susu ibu, air kelapa merupakan minuman sgt brkhasiat bagi c kecil, bole bagi try anak minum 6 bulan ke atas.

6 mths... teruja sgt sejak pkp hari2 msk bubur dia n blend. Tak sabar nak tgu dia mkn makanan solid plak...

Mula beri masa 6 bulan. Makanan pertama adalah plain rice porridge #TAPactiveusers #TAPSupermoms

mse die 6 bulan. skrg 9 bulan dah makan nasi lembik2 dah. die xsuke bubur...

Sabtu ne strt mkn makanan pejal #6bulan 250420 😇😇😇

Ms ank umo 6bln.. skrng umo bby 10bulan dh

6 bulan #TAPsupermoms #TAPactiveusers

6 bulan 1minggu bru start mkn❤️