risauu

Ibu ibu dkasihi..saya nk tanya ni Normal ka bby 4bln air liur meleleh..sebelum ni tak pun.. Pastu btoi ka..air liur meleleh ni bleh myebabkan rambut ibu gugur.. Rambut saya ni dh nk tgai separuh dh..?

13 Balas

Air liur bayi adalah proses perkembangan bayi sekitar 3 hingga ke 6 bulan. Saliva bayi menandakan pertumbuhan gigi bayi. Berikut saya salin utk Puan fahami lebih lanjut kepentingan air liur bayi. Dan ia tidak menyebabkan pengguguran rambut si ibu. The Role of Saliva Drooling fulfills several important functions for your baby. Softens and moistens food once solids are part of your baby's diet Keeps your baby's mouth moist Makes it easier for your baby him to swallow Washes away food residues Protects your baby's teeth Saliva also contains ptyalin, a digestive enzyme that changes starch into sugar. A natural antacid in saliva neutralizes stomach acid and aids digestion. Saliva also protects against tooth decay.

Normal. Anak saya start main sembur² air liur tu sya mcm pesakit kanser. Rambut gugur bnyak gila. Sikat je penuh dngan rmbut. Tapi smpai 6bulan lepas tu beransur pulih. Time tu smpai nipis rambut sya. Smpa dh botak kiri kanan 😂😂😂😂

4y ago

rambut sya tgh nk nmpk kulit kpla dh..bby bru 4bln..kalau 6bln..mauu botak ni..hahaha

Normal je..xde kne mngena rmbut ibu gugur dgn air liur ank meleleh.. Ibu lepas bersalin memang akn byk rmbut gugur sbb perubahan hormon..hormon tu ambik masa 6-12bulan utk stabil balik.. Ank main liur tu biasa xperlu risau..

Normal je sbb die nk tumbuh gigi..gusi dh nk keras... Anak sy 4 5 bulan je air liur meleleh... Dh nak masuk 6 bulan kurang dh... Lg 1 rambut tu sbb hormon kita... Bkan sbb baby main air liur

Org tua kata bayi main air liur rambut gugur . sy tak pasti betul ke tdk ? ada seseorabg tak boleh jelas kan ? ke mitos sahaja ?

4y ago

Nk sikat pun stress

normal. baby gatal gusi tu.. rambut sy pun ada gugur jugak masa baby main2 air liur. skg dah 6 bulan kurang sikit gugur

Baby sy ny bru 1bulan lebih air liur da meleleh.. tp klau rmbut gugur tu sblm mgndung lg rmbut da makin kurang

4y ago

Baby sy pun da pandai buat belon.. cuma sembur2 je blm pandai lg.. mmg msa mgndung ad benda xdpt mkn..

ank sy dua2 kuar air liur smpai 1thn.. nipis jgk rmbut.. tp ad artikel ckp xde kna mgena.. ntahla

4y ago

mmg.. haha

Saya bby tk masuk 2bulan lg. Dh meleleh air liur. Mahu botak mak dia. Hahahaha

4y ago

6bln bru bby nk stop main air liur...mauu sgguh rambut ibu dia ni..😭

Mmg rmbut akn ggur ke bila bayi main air liur 😁..bru sy tau hehe

4y ago

Hahahahaha ni kes org tua ja cakap.