Tambah susu

Ibu-ibu boleh share apa² maknan yg boleh bnyk susu ibu x?. Lg stu boleh tak share apa² alat yg nk keluarkn puting breast? Sbb sya ada mslah puting tenggelam la?baby xdpt nk isap yg sblah ni sbb puting to xmo keluar.

6 Balas

Minum hoklicks banyak kan susu..bab puting tu asa nya sis kena kerap bg susu badan.bila baby kerap hisap insya allah nanti puting naik..sy pun xder puting...sis kena cuba dan cuba...kalau x berjaya jugak.sis guna puting botol letak dekat puting susu bg dia hisap.melalui puting botol susu tu..beli yg pendek untk newborn..tu aje slalu sy buat.

Breast sy sblh pun cm tu sis .. sy slalu after pum puting akan kluar.. so masa tu la bg bby hisap.. tp jrg la dia nk hisap .. so smpai skrg breast sy tu xkluar susu sgt sbb bby jrg hisap .. breast sblh lagi mmg meriah gak la susu nya

4y ago

Ok sis

Banyakkan minum air suam dan kerap pam breast. Minum air horlick suam pun boleh. Ada jual nipple shield, ganti kpd puting breast masa bf.

4y ago

🤗💕

Tengok ni. Klu lekapan betul. Puting tengelam kecil pun bayi blh menyusu

4y ago

Okey puan..tq info

Kalau dari segi food, boleh cuba sayur lobak putih dan daun pegaga untuk banyakkan susu.

4y ago

Terima kasih info😘

Try minum horlicks. . Dan mkan yg sup2..