Baby asyik nak menempel isap puting ibu saja ..

Hi ibu2, nak tnya ada x bby ibu2 yg tdur malam suka menempel nak isap puting ibu .. kalau terlepas puting breast msti bby akn terjaga menangis nak puting breast ibu .. anak sy 4bulan skrg dan stiap hari mcm tu .. apa cara nak elak bby dr dok isap puting breast ibu stiap kali nak tdur ya?? Untuk pengetahuan ibu2, sblm sy nak tidurkan dia sy akan bg dia minum susu kenyang2 dulu .. Help me .#pleasehelp #firstbaby #bantusharing

3 Balas

delay bagi puting, biar dia mencari2 puting or nangis2 nak puting dulu. Kalau dah teruk sangat menangis baru bg puting. biar dia blajar self soothing. Saya buat mcmtu 1-2 hari pertama memang takcukup tidur, tp lepastu okay dah

1y ago

Thank you🥰 sy nak cuba buat mcm awak

bagi pacifier pon boleh. bila dia dah lena boleh tarik keluarkan. dia nak soothing diri je tu. or kalau dia hisap jari, biarkan je. jgn tarik keluar.

1y ago

Baik, thanks💕

Ini normal awak, itu comfort zone baby dan cara soothing untuk baby. Saya cadangkan awak follow FB/IG babylanguage. Sangat sangat membantu.

1y ago

Baik, terima kasih💕