sarung tangan an sarung kaki..

Ibu ibu baby korang smpai brapa bulan pakai stoking jari an kaki??ad setengah orng ckp baby da sebulan tak payah pakai..betul ke?

23 Balas

stoking tu nk pkai kn smpai 3bln pon bole sbb xpndai jln lg. tpi da kurg kn okai lps sebln . pkai wktu mlm je . siang xpkai kn pun . sarung tgn tu pkai mse mula2 je . klau bby xd sakit kulit gatal2 bole je xpyh pkai kn lg . sbb nk bg bby rse sentuhan pkai tgn dy . lg cpt dy blajar nt pgg brg.

Anak sy abis kuning 2 bulan. Sy telanjangkan kaki n tgn dia kat umah waktu pagi. Malam pakai sarung kaki je. Sbb waktu siang dia byk main. Jadi biarkan dia wat sesi meraba dgn tgn n kaki dia tnp halangan 😊😊

Sebab sarung tangan kalau pakai lama membantutkan kmhirn mmegang, baby pn nk rasa prsekitran diorg, dn kberaihan snng nk jaga sbb kalau kita pkaikn sarung tangan tangan baby akan brpeluh

Ya sebulan je baby trus buka sis..tujuannya supaya baby explore deria sentuhan dan menggalakkan pkmbangan otak baby..sis ptong kukunya sekali dlm masa 3 hari..sbb kuku baby cpt panjang.

Betul tu.. Xyah bagi pakai lama2.. Kalau sy, masa dlm sbulan pon tgk cuaca panas, sy bukak je, mlm nk tdo baru pakai.. After sbulan tu memg x pakai dh.

Sarung kaki xpe pakai lama. Cumã sarung tgn tu, tkut baby cakar2 muka dia. Potong kukunya, dh xpayah pakai sarung tgn tu. Sy dlm 2 minggu jê pakaikan

Just check kaki tangan baby kalau sejuk boleh pakaikan.. Baby I so far 3 bulan kalau panas sangat baru I buka.. Sekarang dah start hisap jari 🤓

Sye ats cuaca, lau cuaca pns n kuku bby pndek dh xbg pkai, tp srung kaki or stokin, sye pkai smpai bby 6bln..sbb xnk bg prt bby kmbung😅

Lepas sebulan buka. Sbb nnti baby xgerak2 tngan dia. Dia kena gerak tngan dia. Dlm mitten, dia cuma genggam tngan.

Sy pakaian sarung kaki dan tangan masa dalam pantang sahaja... Pakai untuk elakkan baby mencakar muka..