cepat bersalin

hi ibu ibu. ada tips tak and share la pngalaman how untuk bgi cepat bukaan and cpt bersalin?? skrg tadak rasa sakit apa lgsung. cuma sakit dkt miss v ja. kalau tak turun tanda jugak, 4/6 ni kena serah diri and induce. kalau boleh nak natural rasa sakit bersalin. thankyou ibuu semua kongsi share❤️#pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Sis boleh duduk rapatkn tapak kaki, lepastu sis kepakkan peha byk kali. Selain tu, sis duduk gelek pada yoga ball dan boleh buat squat dgn bantuan suami. Boleh juga kerap bersama suami. Bersama suami boleh bantu buka laluan lebih mudah terbuka. Boleh banyakkan berjalan juga dan naik turun tangga. Boleh juga usap perut, pujuk baby untuk keluar. Inshaallah..

2y ago

terima kasih share tips❤️ mmg dok buat hari2 and harap sgt baby nak kluaq before date serah diri. baby makin aktif jee

bersama hari2... senam squat...guna meja ke ape yg boleh pegang n turun naik je... lps tu dh rileks sikit cuba duduk skejap...tenang tarik nfs..haa depa kaki tu kedepan n ktepi buat 2,3x dh la..rajin2 buat....sambil tgn usap perut ckp2 mgan baby kluar awal ye...buat dlm 5minit skali...bjalan2..

2y ago

amin..smoga dpermudahkn

Saya “bersama” dgn suami baru turun tanda. Sebelum2 tu takde tanda apa langsung. alhamdulillah saya selamat melahirkan sehari sebelum due date. Try lah kerapkan bersama suami lagi2 nk hujung2 bersalin ni. Tp jgn kasar sgt. Pilih posisi yg selamat utk baby

2y ago

mudahnya. sy dah cuba hari2.tapi xjalan juga 😅, naik turun tangga, berjalan.. sampai sakit dkt ari2 tu xleh nk gerak.. ada 5hari lg sblm kena induce 1/6 nti.

Sy kena serah diri 1/6. Dktr advice bykkn jalan, turun naik tangga...buat light exercise. Tp sy dh buat semua tu, still sama. Skrg mmg bserah shj

2y ago

Alhamdulillah dh bsalin smlm. 3 hari di wad anc, 1hari labor room tp last2 ke OT sbb emergency situation. Now kt wad postnatal.

banyakkan berjalan,squat,bersama suami dan jalan itik insyaalah moga dipermudahkan yer

2y ago

sama la dh sakit 5min sekali tp setengah hari jer petang dah takde 😅 adoii taknak kena masuk wad lama sbb ada anak2 takde orang nk jagakan.moga baby keluar tepat pada time dia ❤🤲